Blog

Overname Hondenschool Epe

Hondenschool Epe verandert per 1 mei 2022 van eigenaar. Wat heeft dat voor gevolgen voor het reilen en zeilen van de hondenschool?

Welke (voer)beloning neem jij mee naar de training?

Als je met je hond aan het trainen ben, kan je er niet omheen: je beloont je hond als hij iets doet wat jij goed vindt. Maar ja, met wat? Hoe houd je jezelf en je hond gemotiveerd om te blijven trainen?

Hoeveel beweging heeft een hond nodig?

De social media worden overspoeld met berichten waarin hondenbezitters zeer voldaan foto's presenteren van hun viervoetige vrienden, volledig afgemat door een activiteit van een uur of wat met hoge intensiteit - uitgeput dus eigenlijk.

Giardia lijkt een steeds groter probleem te worden.

Giardia is een zeer besmettelijke eencellige darm parasiet, die voorkomt in het maagdarmstelsel. Giardia komt niet alleen bij honden voor, maar ook bij katten, andere dieren en mensen!

Hoe herken je een broodfokpuppy?

Hoe kun jij als koper nu weten dat je je pup bij een betrouwbare fokker koopt?

Gevaar Coronatijd: hond vind het eng om alleen thuis...

Een risico dat op de loer ligt in deze tijd is dat je hond het onprettig vindt om alleen (zonder jou) thuis te blijven.

Online Puppycursus

Gezien de verhoogde vraag naar pups en de (door corona) beperkte capaciteit van hondenscholen, nemen veel mensen hun toevlucht tot het volgen van een online puppycursus.

Waarschuwing: veel "light" producten bevatten xilito...

Iedereen weet, hopelijk, langzamerhand wel dat veel  zogenaamde "light"producten, zoals "Snelle Jelle" (koek)  een alternatieve zoetstof als xilitol of aspartaam bevatten.

Waarom je je hond niet moet negeren als hij bang is

Je moet je hond negeren als hij bang is. Want anders wordt het erger. Als je een hond hebt, heb je dit ‘advies’ vast al wel eens gehoord.

Zomerstop Hondenschool Epe

Tot en met 20 augustus 2022 heeft Hondenschool Epe een zomerstop. Onze instructeurs genieten dan van een week vakantie, om daarna weer helemaal opgeladen en met hernieuwde energie aan de slag te gaan. Wij zijn dus tijdelijk telefonisch onbereikbaar. Op berichten via mail, WhatsApp of sociale media wordt op maandag-, woensdag- en vrijdagavond gereageerd. Het kan dus iets langer duren dan normaal voordat je een reactie van ons ontvangt. Is het dringend? Zet dan heel duidelijk URGENT in je berichtje en we proberen zo snel mogelijk contact met jullie op te nemen. Namens iedereen bij ons een hele fijne zomervakantie, geniet van de extra tijd met je viervoeter en hopelijk snel weer tot ziens bij Hondenschool Epe!