Waarschuwing: veel “light” producten bevatten xilitol, erythritol of aspartaam en dat kan zeer gevaarlijk zijn voor je hond.

Er hoeft niet altijd: "light" op te staan! om gevaarlijk te zijn!

Iedereen weet, hopelijk, langzamerhand wel dat veel  zogenaamde "light"producten, zoals "Snelle Jelle" (koek)  een alternatieve zoetstof als xilitol of aspartaam bevatten. Deze twee, voor de mens ongevaarlijke" zoetstoffen kunnen voor onze honden levensgevaarlijk zijn.

Werking xylitol bij de hond: 

Xylitol wordt bij de hond heel snel opgenomen in het bloed en geeft een enorme respons van insuline, waardoor de bloedsuikerspiegel daalt naar levensgevaarlijke lage waarden. Tevens veroorzaakt xylitol leverfalen. Verschijnselen zijn: braken, zwakte, toevallen, coma en sterfte. De werking van aspartaam is vergelijkbaar.

Waar ikzelf dus bijna de mist mee inging, was het opschrift: "bevat 30% minder suiker". Mijn aanname was dat ze er gewoon minder suiker in hadden gedaan, maar bij het eten bleek het nog steeds erg zoet ijs te zijn. Vandaar dat ik toch maar even de moeite heb genomen om de samenstelling na te kijken. En jawel hoor: zoetstoffen: erythritol, xylitol en stevioglycosiden.

Mijn advies is derhalve: lees ALTIJD de samenstelling na, voordat je iets aan je hond geeft. Zeker in deze warme tijd zie ik veel mensen die hun hond, met de beste bedoelingen, een ijsje voeren, zonder te weten welke zoetstof is gebruikt.

Meer wetenswaardigheden kun je vinden in onderstaand artikel van www.doggo.nl (https://www.doggo.nl/artikelen/honden-voeding/krijgt-jouw-hond-een-ijsje/)

Telefoonnummer:

E-mail:

Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Hondenschool Epe!

Ben je op zoek naar een cursus voor je hond, in een groep of juist bij jullie thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vinden het belangrijk dat de hond én 'baas' gezien worden, dus houden we onze groepen bewust klein en is er tijdens de les ruimte voor persoonlijke aandacht of we plannen een privéles.

Vragen? Stuur een WhatsAppbericht naar 06-38995572 of mail naar info@hondenschool-epe.nl. We horen graag van jullie!