Lesaanbod

Trainingsaanbod

Beginnerscursussen

Puppycursus
Een puppycursus bestaat uit 10 lessen van 45 minuten die wekelijks worden gegeven. Tijdens deze cursus komen met name de basisvaardigheden aan bod, maken de pups kennis met balans- en coördinatieoefeningen (puppygym) en zal er aandacht besteed worden aan onderwerpen zoals socialisatie, honden(lichaams)taal, opvoeding en allerlei puppyperikelen.

Een groep bestaat uit 4 pups, zodat er alle ruimte is voor persoonlijke aandacht. De puppytraining wordt gegeven in vast groepsverband waarbij je van begin tot einde met dezelfde pups traint en de lessen een vaste opbouw kennen en op elkaar voortborduren.

De puppycursus kost €179,50. Dit bedrag is inclusief WhatsApp-support gedurende de cursus en online theorie.

Basiscursus
Een basiscursus bestaat uit 6 lessen van 45 minuten die wekelijks worden gegeven. Deze cursus is in feite een verkorte puppycursus en geschikt voor honden die nog nooit (in een groep) getraind hebben, maar geen pup meer zijn. Denk aan herplaatsers, maar ook honden die tijdens de lockdown niet op cursus konden. Tijdens deze cursus komen met name de basisvaardigheden aan bod, maken de honden kennis met balans- en coördinatieoefeningen en zal er aandacht besteed worden aan onderwerpen zoals socialisatie, honden(lichaams)taal, opvoeding en allerlei leeftijdsgebonden perikelen.

Een groep bestaat uit 3 honden, zodat er alle ruimte is voor persoonlijke aandacht. De trainingen worden gegeven in vast groepsverband.

De basiscursus kost €134,50. Dit bedrag is inclusief cursusboek en Mikka Clikka Ringclicker.

Puberpupcursus
Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 60 minuten die wekelijks worden gegeven. Deze (kortere) cursus bestaat uit een praktijk- en theoriegedeelte. Globaal zal er elke les zo’n kwartier ruimte zijn voor het bespreken van puberperikelen en een stukje kennisoverdracht over wat er allemaal tijdens de puberteit op jullie en je puberpup afkomt. Onderwerpen zoals hormooninvloeden, hondenlichaamstaal, omgaan met angstfases en socialisatie komen stuk voor stuk aan bod. Het praktijkgedeelte is gericht op het uitbreiden en bekrachtigen van de basisvaardigheden uit de puppycursus. Hierbij kan je denken aan aandacht- en zelfbeheersingsoefeningen, ontspannen wandelen, het hierkomen, balans- en coördinatieoefeningen (puberpupgym) en (hersen)spellen.

Een groep bestaat uit maximaal vier puberpups en de trainingen worden gegeven in vast groepsverband. Op deze manier kunnen we de puberhonden goed ondersteunen door waar nodig extra ruimte op het veld te bieden of specifieke tips geven aan de eigenaren.

De puberpupcursus kost €124,50. Dit bedrag is inclusief een zogenaamde ‘komfluit’ (hondenfluit) en de mogelijkheid tot een eenmalig telefonisch consult van maximaal 30 minuten in de periode tot en met zes weken na afloop van de cursus.

Vervolgcursussen

Vervolgcursus ‘Gehoorzaam & Sociaal’
Heb jij een puppy-, puberpup- of basiscursus afgerond, maar wil je graag de opgedane basisvaardigheden onderhouden en uitbreiden? Dan is deze cursus wat voor jou! Elke les staat één van de basisvaardigheden centraal die op een leuke verschillende manieren geoefend gaat worden. Deze cursus is vanaf september 2023 weer beschikbaar.

Vervolgcursus ‘Samenspel’
Heb jij een puppy-, puberpup- of basiscursus afgerond en lijkt het je leuk om bewust tijd door te blijven brengen met je hond, maar maakt het je niet uit hoe? In deze vervolgcursus is elke les uniek: de ene keer zijn we bezig met (zoek)spelletjes of sociaal hondengedrag, dan weer maak je kennis met een hondensport zoals behendigheid of detectie. Het doel? Lekker samen bezig zijn met je viervoeter! Deze cursus is vanaf september 2023 weer beschikbaar.

Hondensportcursussen

Hoopers
Lijkt het je gaaf om samen met jouw hond een hondensport te beoefenen? Dan is Hoopers echt wat voor jullie! Deze variant van behendigheid is geschikt voor alle honden, jong en oud, omdat de honden niet hoeven te springen. Daarom kan je al vanaf 6 maanden veilig meedoen, omdat er rekening gehouden wordt met honden in de groei. Ook voor eigenaren is deze sport interessant: in tegenstelling tot behendigheid mag je niet mee rennen met je hond, maar moet je jouw hond vanaf afstand instructies geven. Een echte uitdaging dus voor zowel hond als ‘baas’! Kijk onderaan deze pagina voor beelden van de Nederlandse Kampioenschappen Hoopers om een impressie te krijgen van wat Hoopers inhoudt. Vliegt jouw hond op jouw aanwijzen binnenkort door hoopers en tunnels bij ons op het veld? Voor slechts €99,50 krijg je 5 lessen van 45 minuten in een kleine groep van maximaal 3 honden. Op die manier is er alle aandacht voor jou(w hond)* en volop ruimte om samen aan de slag te kunnen tijdens de les, zonder dat je lang moet wachten voor je weer aan de beurt bent. Voorlopig geen nieuwe instroom.

* Heb je een reactieve hond? Door onze kleine groepen is het voor veel honden wel mogelijk om mee te doen met deze hondensport. Twijfel je? Neem contact op en dan kijken we samen naar wat het beste is voor jullie.

Losse activiteiten

Wandel-4-Weekse
Afgelopen jaar startte de eerste online Wandel-4-Weekse Challenge! Vier weken lang ontvang je elke week een video en werkboek vol inspiratie om je wandelingen afwisselend en interessant te houden voor jou en en je viervoeter. Deze online mini-cursus is geschikt voor honden van alle leeftijden, omdat je de tips en oefeningen kan aanpassen op jouw situatie.

Intake
Wil je graag bij Hondenschool Epe komen trainen, maar heb je zelf of elders je hond getraind? Meld je aan via het aanmeldformulier en vink ‘Intake’ aan. Tijdens de intake (€15, inclusief BTW) van een halfuur zal één van onze instructeurs samen met jou kijken naar wat jullie allemaal al bereikt hebben en voor welke cursussen jullie in aanmerking komen. Tijdens die intake is er natuurlijk ook alle ruimte om je vragen te stellen aan ons over onze trainingen.

P.S. Klik hier voor aanvullende informatie over de tarieven of onze leslocatie en lestijden.

Voorwaarden
* Als de instructeur ziek is of de weersomstandigheden zijn te extreem (hitte, koude, storm), dan komt de les te vervallen en wordt deze doorgeschoven naar de week erop.
* Bij de beginnerscursussen en losse activiteiten: mocht u verhinderd zijn een keer te komen trainen, dan telt deze gemiste les wel mee in de totaaltelling. Het is dus geen strippenkaart-systeem. In principe volgt u de losse activiteit of gedurende 5, 6 of 10 opeenvolgende weken de trainingen.
* Bij de vervolgcursussen: hierbij geldt wel een strippenkaart-systeem. Tot 24 uur van tevoren kan je je aanmelden voor een les. Let op: als u verhindert bent, kunt u de les enkel tot 72 uur van tevoren gratis annuleren met behoud van uw strip.

Op welke manier wordt er bij Hondenschool Epe getraind?

Onze manier van trainen is gebaseerd op de actuele wetenschappelijke inzichten over hoe honden leren.

Wij leggen de nadruk op het aanleren van gewenste gedragingen en het ombuigen en managen van ongewenste gedragingen. Aanleren van gedrag is altijd mogelijk, afleren niet! Het is niet mogelijk een hond te leren iets NIET te doen. Je kunt hem alleen aanleren wat WEL te doen. Er wordt in dit kader vaak gesproken van positieve trainingsmethoden.

Wat daarmee in onze visie bedoeld wordt is: dat bij ons ongewenst gedrag niet gecorrigeerd wordt d.m.v. pijn, schrik of intimidatie. Het is niet zo dat wij nooit corrigeren, maar dat dan wel zonder bovengenoemde negatieve consequenties. Hoe wij dan omgaan met ongewenst gedrag? Wij leren de honden aan welk gedrag wel wenselijk in een bepaalde situatie. Simpel gezegd: als de hond merkt dat het ongewenste gedrag niets oplevert, maar het gewenste wel een beloning oplevert, zal het gewenste gedrag in de toekomst toenemen en het ongewenste verdwijnen. Zoals boven reeds genoemd: ongewenste gedraging zul je heel goed moeten managen, soms betekent dit: negeren, soms ook voorkomen van bepaalde situaties. En daarnaast het aanleren van WEL gewenst gedrag.

Een trainingsgroep bestaat uit maximaal vier deelnemers.

Welkom bij Hondenschool Epe!

Ben je op zoek naar een cursus voor je hond, in een groep of juist bij jullie thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vinden het belangrijk dat de hond én 'baas' gezien worden, dus houden we onze groepen bewust klein en is er tijdens de les ruimte voor persoonlijke aandacht of we plannen een privéles.

Vragen? Stuur een WhatsAppbericht naar 06-38995572 of mail naar info@hondenschool-epe.nl. We horen graag van jullie!