Visite!

Voorkomen is beter dan genezen.

“Onze”  Bob is een stuiterbal. Hij is allervriendelijkst, maar tevens een opdringerige en “opspringerige” puber en zit heel snel heel hoog in de opwinding.

Als we thuis visite ontvangen, doe ik het traphekje in de deuropening tussen kamer en keuken, dat ik speciaal voor dat doel heb aangeschaft, even dicht. Dat is niet primair om hem de doorgang te beletten (als hij zou willen kan hij er zo overheen springen), maar het is voor Bob  gewoon een aangeleerd signaal dat de keuken even taboe is.

Visite ontvangen we namelijk altijd in de keuken. Pas als Bob rustig is geworden, doe ik het hekje open en mag hij rustig naar de visite om te begroeten. Gaat dat goed, dan blijft het hekje open. Gaat het niet goed, dan plaats ik het hekje weer even tijdelijk terug. En Bob weer even terug in de huiskamer.

Het vervelende is, echter dat het vaak niet aan Bob ligt of het wel of niet goed gaat.  Nee, het ligt meestal aan het gedrag van de visite.

Ofwel de visite stapt over het hekje om de honden te begroeten terwijl Bob nog niet tot rust gekomen is. Misschien denken ze dat het hekje geen functie heeft of daar altijd staat (?????)

Ofwel de visite begint Bob te aaien over het hekje heen, terwijl hij nog niet tot rust gekomen is.

Ofwel de visite begint lief tegen hem te praten en hem uitgebreid te knuffelen als hij wel tot rust gekomen is en de keuken in mag.

Met als gevolg dat hij weer opnieuw in de opwinding schiet en ik hem weer even naar de kamer moet “verbannen”. .

 

Er zijn maar een paar vrienden die het wel begrepen hebben. Die geven even een aai als Bob rustig bij ze komt en gaan dan weer verder met het gesprek met ons.

Nu hebben wij gelukkig veel vrienden en kennissen die dol zijn op honden. Echter, die zijn vaak ook het moeilijkst te overtuigen om hun gedrag aan te passen.

Zeker, omdat ze mijn oudste hond Dirk gewend zijn met zijn vriendelijke flegmatische houding.

Bob is echter een totaal ander verhaal, gezien zijn leeftijd, zijn karakter en zijn opwindingsniveau.

Maar goed, we gaan door op de ingeslagen weg en ik ben ervan overtuigd dat het uiteindelijk helemaal goed zal komen.

Een beetje hulp van de visite zou daarbij goed helpen ?

Telefoonnummer:

E-mail:

Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Hondenschool Epe!

Ben je op zoek naar een cursus voor je hond, in een groep of juist bij jullie thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vinden het belangrijk dat de hond én 'baas' gezien worden, dus houden we onze groepen bewust klein en is er tijdens de les ruimte voor persoonlijke aandacht of we plannen een privéles.

Vragen? Stuur een WhatsAppbericht naar 06-38995572 of mail naar info@hondenschool-epe.nl. We horen graag van jullie!