Spelen met onbekende honden.

wie vindt het belangrijk? Jij of jouw hond?

Uit de vragen en opmerkingen van cursisten blijkt dat veel mensen het heel belangrijk vinden dat hun hond speelt met andere honden. Als ik dan doorvraag over het waarom van deze wens, komt heel vaak naar voren dat de cursisten het zelf zo leuk vinden als hun hond speelt met andere honden. Mijn wedervraag is dan vaak: “vindt jouw hond het ook altijd leuk?”.

“Nou, niet altijd is  het eerlijke antwoord.

Wanneer vindt’ie het wel leuk?  “Met de hond van de buren vindt hij het b.v. wel heel leuk.”

“Enig idee waarom? ”

“Jawel, ze kennen elkaar al vanaf puppytijd.”

Bovenstaand voorbeeldje geeft m.i. duidelijk aan dat spel voor honden een intieme aangelegenheid is en best wel complexe spelregels kent, die ieder van de partijen moet kennen.

Hieronder een link naar een artikel van Monique Bladder. Monique is een hondengedragsdeskundige, die veel ervaring heeft met BAT (behavior  adjustment training ) een methode om  honden te behandelen die b.v. uitvallen naar andere honden. Zij heeft dus veel ervaring met honden waar in de omgang met soortgenoten iets mis is gegaan.

Link:  https://www.moniquebladder.nl/spelen-onbekende-honden/

Telefoonnummer:

E-mail:

Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Hondenschool Epe!

Ben je op zoek naar een cursus voor je hond, in een groep of juist bij jullie thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vinden het belangrijk dat de hond én 'baas' gezien worden, dus houden we onze groepen bewust klein en is er tijdens de les ruimte voor persoonlijke aandacht of we plannen een privéles.

Vragen? Stuur een WhatsAppbericht naar 06-38995572 of mail naar info@hondenschool-epe.nl. We horen graag van jullie!