Goede online hondentrainingen

Voor hen die toch bezig willen zijn met hun hond.

Ik krijg van diverse zijden vragen in de zin van: wat kan ik thuis doen met mijn hond?

Ik kan natuurlijk verschillende oefeningen hier op mijn blog plaatsen, maar ik denk dat het een beter idee is om gebruik te maken van datgene dat er al is. Op het internet is genoeg te vinden. De grote vraag is: hoe scheid je het kaf van het koren? Daar wil ik graag behulpzaam bij zijn. Persoonlijk vind ik de You Tube filmpjes van Erwin Frakking ( https://www.hondenschool.online/hondentraining/) goed. Zijn methodiek sluit prima aan bij wat wij ook propageren (geen dwang, pijn of intimidatie).

  • Erwin heeft een serie van drie filmpjes gemaakt over clickertraining. Hij bouwt het rustig op en besteedt hier meer tijd aan dan wij kunnen op de training (hij traint vaker dan wij - ik denk iedere dag). Aan te raden voor pups.
  • Daarnaast heeft hij  met zijn eigen herderpup Harley een complete serie  over puppytraining (per week) gemaakt met daarin diverse onderwerpen, zoals aandacht, sloopgedrag, netjes meelopen enz. ( deel 1: https://www.youtube.com/watch?v=_TgBqaQKA64)

Aangezien Erwin ook opleidt voor officiële examens (IPO), stelt hij bij verschillende oefeningen hogere eisen dan ik doe. Voor mij is het belangrijkste:  de samenwerking met de hond en het plezier daarin voor beiden, maar er is niets op tegen om de strakkere methodiek van Erwin te gebruiken, mits je de uitgangspunten (geen dwang, pijn of intimidatie) blijft gebruiken.

Een klein minpuntje moet ik nog wel even benoemen: in het filmpje over  het leren apporteren van een speeltje, remt hij de hond af door op de lijn te gaan staan, terwijl de hond van hem wegrent. Ik vind dat dit plotseling afremmen behoorlijk risicovol is voor de hond, vanwege de kwetsbaarheid en gevoeligheid van de nek van de hond. Ik zou zelf in dit geval ervoor kiezen om de lijn met de hand af te remmen, zodat je beter kunt doseren.

 

Veel kijk- en doe-plezier gewenst!

Telefoonnummer:

E-mail:

Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Hondenschool Epe!

Ben je op zoek naar een cursus voor je hond, in een groep of juist bij jullie thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vinden het belangrijk dat de hond én 'baas' gezien worden, dus houden we onze groepen bewust klein en is er tijdens de les ruimte voor persoonlijke aandacht of we plannen een privéles.

Vragen? Stuur een WhatsAppbericht naar 06-38995572 of mail naar info@hondenschool-epe.nl. We horen graag van jullie!