In Memoriam: Bert Pompert

Hond, Bert en één dingen

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze oud-collega en hondenvriend Bert Pompert. Woorden schieten te kort. Bert was tot in zijn nieren betrokken bij zijn cursisten en hun honden en was voor ons een groot voorbeeld in hoe je vanuit passie en kennis de juiste toon vond in het lesgeven.

Cursisten omschreven Bert als deskundig, met oog voor zowel de individuele hond als de mens die achter deze hond zit en zijn lessen waren altijd gezellig, creatief en gepaard met een vleugje humor. Tot onze verbazing was hij als kwieke 70-er nog leniger dan menigeen, aangezien hij door zijn Indonesische roots uitmuntend was in de zogenaamde Nongkrong-houding: op je hurken zitten met platte voeten op de grond. Iets wat wij als collega's ook een paar keer hebben geprobeerd, maar ons niet lukte zonder voor- of achteruit te tuimelen.

Wij hebben Bert leren kennen als een soort van mentorfiguur; onze vergaderingen liepen altijd uit, maar onder het genot van een lekkere bak koffie in de gezellige keuken of in het 'hondenkantoortje' vol hondenboeken, al dan niet vergezeld door één van de (sorry, Dirk, Bob en Bella) ruftende doggen, bespraken we naast het reilen en zeilen van de hondenschool, met name de nieuwe trainingstechnieken en andere ontwikkelingen in de hondenwereld. Hij stond open voor alle visies, maar legde ze wel langs zijn eigen kritische blik wat leidde tot een overwogen visie op de manier waarop je (de mens achter) de hond het beste kon trainen. Toegegeven, wij konden 'opa' Bert ook wel eens wat bijbrengen, maar dat lag dan vaak iets meer op het gebied van moderne technologie. Het was voor ons zelfs een beetje een sport om met iets nieuws over hondentraining te komen waar hij niet via een boek, podcast of andere manier al van op de hoogte was. Zeker met zijn lange werkgeschiedenis voorafgaand aan zijn 'pensioenhondenbaan', wist hij op een laagdrempelige manier ons toch veel bij te brengen en zijn lessen nemen wij dankbaar mee in de rest van onze carrière.

Helaas heeft Bert in januari 2022 onverwacht een hersenbloeding gekregen, waardoor hij tot zijn  (en onze) spijt per direct gedwongen was te stoppen met zijn werkzaamheden bij Hondenschool Epe. Hij heeft tot zijn overlijden gewoond in Het Slath, waar hij gelukkig kon genieten van het contact met mensen, de vogels voor zijn raam en de knuffels met zijn honden Bob en Bella.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw Amanda en zijn honden en naaste familieleden.

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur en tevens eigenaar Hondenschool Epe

Telefoonnummer:

E-mail:

Social media

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Hondenschool Epe!

Ben je op zoek naar een cursus voor je hond, in een groep of juist bij jullie thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vinden het belangrijk dat de hond én 'baas' gezien worden, dus houden we onze groepen bewust klein en is er tijdens de les ruimte voor persoonlijke aandacht of we plannen een privéles.

Vragen? Stuur een WhatsAppbericht naar 06-38995572 of mail naar info@hondenschool-epe.nl. We horen graag van jullie!