Elmi Huls

Elmi Huls

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur en tevens eigenaar Hondenschool Epe

Mijn naam is Elmi Huls, 27 jaar en ik ben sinds augustus 2020 actief bij Bert op Hondenschool Epe als gediplomeerd en SPPD geaccrediteerd Kynologisch Instructeur. Aangezien Bert helaas door ziekte niet meer in staat is zijn werkzaamheden bij Hondenschool Epe voort te zetten, heb ik per 1 mei 2022 de hondenschool officieel overgenomen. Persoonlijk ben ik erg blij met de kleinschalige opzet, waardoor er tijdens de groepslessen genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht en kennisoverdracht. Op die manier kan ik tijdens de les zowel een instructie geven aan de hele groep als daarna individueel feedback zodat elke cursist (en hond!) de gelegenheid krijgt tot persoonlijke groei. Naast mijn kynologische (=hondenkennis) gerichte opleidingen komt mijn universitaire achtergrond (Psychologie, Rijksuniversiteit Groningen) hierbij ook goed van pas. Samen trainen moet natuurlijk ook leuk zijn, dus probeer ik in de lessen een mooie combinatie te maken van het aanleren van basisvaardigheden, het beoefenen van de balans en coördinatie van de (jonge) hond en spelelementen. Ik vind het belangrijk dat de cursus de relatie tussen ‘baas’ en hond bevordert en dat men naar huis gaat met meer begrip van honden en motivatie om thuis lekker aan de slag te gaan. Sinds januari 2020 geef ik ook privétraining als 'De Baasiscoach'. Hiernaast volg ik ook allerlei relevante opleidingen en cursussen omtrent het runnen van een bedrijf en om bij te blijven bij alle ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied als het gaat om hond(entraining).

Contact informatie

Telefoonnummer:

E-mail:

Social media

Zorra

Australische Herder

Zorra is onze (soms zelfs iets te) zelfstandige puberpup die volop de wereld aan het ontdekken is. Ze is geboren op 5 juli 2020 en dus op dit moment volop in de pubertijd.

Ze is meestal lekker energiek, maar kan ze ook op haar gemakje TV kijken of naar buiten turen. Ze is een echt knuffelbeestje en vindt spelen fantastisch, of het nu alleen is of met andere honden/mensen. Kinderen zijn af en toe nog een uitdaging voor haar aangezien die soms nogal onverwacht uit de hoek kunnen komen, maar met een kruipende baby in huis weet ze daar ook steeds beter mee om te gaan. Met wandelen loopt ze gerust een halve kilometer om als ze een plas water heeft gespot en ze komt gegarandeerd even daarna trots haar modder Chanellaarsjes showen.

 Jullie kunnen haar eventueel ook tegenkomen op de hondenschool, want heel af en toe neem ik haar mee. Daar kijkt ze meestal vanuit de auto naar wat iedereen op het veld nu weer aan het doen is of ze doet lekker een dutje. Ook speelt ze tijdens bepaalde lessen een actieve rol, wanneer ze wordt ingezet als bijvoorbeeld ‘vreemde hond’ bij de lessen over honden(lichaams)taal.

Welkom bij Hondenschool Epe!

Ben je op zoek naar een cursus voor je hond, in een groep of juist bij jullie thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vinden het belangrijk dat de hond én 'baas' gezien worden, dus houden we onze groepen bewust klein en is er tijdens de les ruimte voor persoonlijke aandacht of we plannen een privéles.

Vragen? Stuur een WhatsAppbericht naar 06-38995572 of mail naar info@hondenschool-epe.nl. We horen graag van jullie!