Hondenzomerschool

Hondenzomerschool 2022

Een week lang verschillende introductielessen en boeiende workshops!

Doe mee met de hondenzomerschooleditie van 2022!
Tijdens de zomervakantie eindelijk weer eens tijd om samen met je hond dingen te gaan doen? Tijdens de hondenzomerschoolweek is er bij Hondenschool Epe volop keuze uit verschillende workshops en introductielessen:

Hoopers
In deze workshop maak je kennis met de relatief jonge sport Hoopers, een variant van behendigheid, maar dan veel minder fysiek belastend voor je hond. Je hond rent zelfstandig zonder dat jij meerent op jouw aanwijzen vloeiende lijnen in een parcours dat bestaat uit hoopers, tonnen en tunnels waarbij er niet gesprongen hoeft te worden. Hoopers is dus voor elke hond geschikt, want honden vinden het heerlijk om te rennen, uitgedaagd te worden om na te denken en gewoon lekker samen met hun baas bezig te zijn. Gaan jij en je hond deze leuke uitdaging aan?
Samenspel
Lijkt het je leuk om bewust tijd door te blijven brengen met je hond, maar maakt het je niet uit hoe? In deze workshop maak je kennis met onze vervolgcursus 'Samenspel': de ene keer zijn we bezig met (zoek)spelletjes of sociaal hondengedrag, dan weer maak je kennis met een hondensport zoals behendigheid of detectie. Het doel? Lekker samen bezig zijn met je viervoeter!
Neuswerk
Leer speuren en zoeken met je hond! Speuren met je hond is niet alléén heel erg leuk; het is ook erg intensief. Niet zozeer fysiek, maar vooral mentaal: honden worden lekker moe van neuswerk. En het mooie hieraan is: het kan al vanaf pup af aan! Of je nu wilt weten of speuren/zoeken iets is voor jouw hond of ideeën op wilt doen hoe je jouw hond mentaal kan uitdagen, kijk dan verder dan je neus lang is en meld je aan voor deze workshop!
Hondenlichaamstaal & Spelvormen*
Altijd al meer willen weten over hoe je hond met jou communiceert via zijn lijf? Weet je soms niet goed wat nu leuk spel is en wanneer je als eigenaar beter kan ingrijpen? Benieuwd hoe het gesteld is met de sociale vaardigheden van je hond? Of wil je gewoon graag dat je hond verantwoord socialiseert met andere honden? Dan is deze workshop wat voor jullie!
Interactief wandelen*
Lijkt het je leuk om samen met jouw hond en een paar andere honden met instructeur door een natuurgebied te wandelen, waarbij je jouw hond zowel fysiek als mentaal uitdaagt? Doe mee met deze interactieve wandeling boordevol inspiratie voor je dagelijkse wandelingen!
Spel & Hersenwerk
Altijd al een keer alleen met jouw hond willen losgaan op het trainingsveld? Nu is je kans! Het trainingsveld voor jou alleen, onder begeleiding van een instructeur. Je krijgt twee keer een kwartier de tijd om met je loslopende hond gebruik te maken van alle materialen die op het veld voor jullie klaarstaan. Denk aan tunnels, de wip en over en door verschillende parcoursjes. Tussendoor krijgt je hond een kwartier pauze en mag je hond z'n hersenen laten kraken met leuke hersenspelletjes. Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen!
Vorige slide
Volgende slide

* Voor de workshops ‘Hondenlichaamstaal & Spelvormen’ en ‘Interactief wandelen’, zie apart aanmeldformulier hieronder.

Uitleg | Nog niet bekend met PlanWise? Wij hebben allerlei handleidingen gemaakt om je wegwijs te maken in ons online platform. Klik hier om naar de handleidingen te gaan. Bij vragen, stuur ons gerust een bericht!

Wil je graag dat wij je inschrijven? Dat kan! Vul het aanmeldformulier hieronder in.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een reguliere cursus? Klik hier!
Aanmelden voor een andere workshop? Scroll naar beneden!

Dit aanmeldformulier is voor de mensen die graag deel willen nemen aan de workshop ‘Hondenlichaamstaal & Spelvormen’. Aangezien bij deze workshop honden in een gecontroleerde omgeving worden losgelaten, willen wij als instructeurs graag weten wat voor honden hiervoor aangemeld worden om ervoor te zorgen dat iedere hond die deelneemt een positieve ervaring heeft.

Tijdens de workshop zal de instructeur aan de hand van voorbeelden op het veld uitleg geven over hondenlichaamstaal en de verschillende spelvormen en is er ruimte voor het stellen van vragen. Al met al een leuke en leerzame ervaring voor hond en ‘baas’!

Dit aanmeldformulier is ook voor de mensen die graag deel willen nemen aan de workshop ‘Interactief wandelen’. Aangezien we met een groep honden tegelijkertijd door een n.t.b. natuurgebied gaan lopen, is het belangrijk dat je hond sociaal is richting andere mensen en honden. Ook willen we graag rekening houden met leeftijd en geslacht met het indelen van de groepen. Het heeft onze voorkeur als je hond los kan lopen en betrouwbaar hier kan komen op verzoek, maar dit is niet verplicht.

Aanmelden voor deze workshops staat niet gelijk aan deelnemen. Het kan zijn dat het ons niet verstandig lijkt om uw hond hieraan bloot te stellen. Hoe dan ook, alle aanmeldingen worden handmatig nagelopen en u ontvangt altijd een mail of telefoontje van één van onze instructeurs met daarin meer informatie over uw aanmelding en mogelijke vervolgvragen.

Disclaimer: alhoewel de instructeurs van Hondenschool Epe in alle zorgvuldigheid deze workshops voorbereiden en geven, is deelname geheel op eigen risico en is Hondenschool Epe derhalve niet aansprakelijk voor enige schade, hoe dan ook genaamd, die de deelnemer mocht lijden als gevolg van de deelname. Deelnemer verklaart zich door middel van aanmelding bewust te zijn van deze voorwaarden.

 

Wil je graag dat wij jullie aanmelden?

Dit aanmeldformulier is voor de mensen die graag deel willen nemen aan de hondenzomerschool, maar nog niet bekend zijn met ons online platform PlanWise. Vul het formulier hiernaast in en wij nemen contact met je op!

Wanneer is welke workshop?
Hoopers | Dinsdagochtend
Neuswerk | Dinsdagavond
Spel & Hersenwerk | Maandagmiddag
Samenspel | Woensdagavond

Wegens de hoge temperaturen later in de week, zijn de workshops op donderdag en vrijdag geannuleerd.

Welkom bij Hondenschool Epe!

Ben je op zoek naar een cursus voor je hond, in een groep of juist bij jullie thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vinden het belangrijk dat de hond én 'baas' gezien worden, dus houden we onze groepen bewust klein en is er tijdens de les ruimte voor persoonlijke aandacht of we plannen een privéles.

Vragen? Stuur een WhatsAppbericht naar 06-38995572 of mail naar info@hondenschool-epe.nl. We horen graag van jullie!