Lotte Elders

Lotte Elders

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur [Workshops]

Mijn naam is Lotte Elders, en ik ben bekend geraakt met Hondenschool Epe toen ik de lessen van Elmi tijdens haar zwangerschapsverlof overnam. Na jaren gewerkt te hebben in uitlaatservices, dierenpensions en dierenwinkels liet ik de hondenwereld achter mij en besloot destijds om de hulpverlening in te gaan. Na de opleiding Sociaal-Maatschappelijk Dienstverlener afgerond te hebben bleef ik toch iets missen, en merkte ik dat ik mijn opgedane kennis graag wilde combineren met 'iets'.

Aangezien de kynologie toch bleef trekken, besloot ik in 2018 de KK1 cursus (tegenwoordig de Basiscursus Fokken en Houden van Honden) te volgen en heb deze succesvol afgerond. Tijdens deze cursus merkte ik dat ik graag wilde werken met mens en dier, en ging ik op zoek naar de volgende uitdaging. Begin 2019 kreeg ik de kans aangeboden om stage lopen bij een hondenschool, en tegelijkertijd ben ik begonnen met de opleiding tot Kynologisch Instructeur. Deze heb ik in 2020 succesvol afgerond, en nog steeds mag ik vrijwel dagelijks lesgeven aan verschillende groepen.

Een mens is eenmaal nooit uitgeleerd, en naast dat ik het zelf erg interessant vind, vind ik het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de hondenwereld. Daarom volg ik regelmatig (online) lezingen en cursussen om up-to-date te blijven. Daarnaast beoefen ik met mijn eigen hond steeds weer nieuwe sporten en trainingen, welke ervaringen ik ook weer in mijn lessen terug laat komen.

Ik sta volledig achter de boodschap van Hondenschool Epe omdat ik het ook erg belangrijk vindt dat er positief getraind worden. Ik gebruik in mijn lessen geen dwang, intimidatie of andere correctiemethoden, maar kijk samen met de cursisten hoe bepaald 'probleemgedrag' omgebogen kan worden naar iets wat we wél graag zien. Een hond moet nu eenmaal in korte tijd leren zich te gedragen in de mensen wereld, en hier gaat soms in de communicatie tussen baas en hond wat mis. Juist die combinatie van hond en mens coachen maakt lesgeven erg leuk en afwisselend, en het is altijd weer bijzonder om de band tussen baas en hond sterker te zien worden.

Ik zie er naar uit om kennis met jullie te mogen maken bij Hondenschool Epe!

P.S. In verband met het doen van examen, heb ik studieverlof opgenomen tot en met medio juli 2022 en geef ik dus tijdelijk geen les.

Contact informatie

Telefoonnummer:

E-mail:

Social media

Ruby

Australische Herder

Ruby is een 2,5 jaar oud Australian Shepherd teefje. Na opgegroeid te zijn met Golden Retrievers ging ik op zoek naar ‘iets anders’, en na kennis te hebben mogen maken met de Australian Shepherd was het liefde op eerste gezicht. De focus, zelfstandigheid en werkdrive die dit ras in zich heeft was precies waar ik naar op zoek was, en Ruby tikt hierin voor mij alle vakjes aan.

Ruby is lief, gevoelig teefje, die écht wel even de kat uit de boom moet kijken. Vreemde mensen vindt ze niet direct leuk, maar als ze eenmaal kennis met je heeft gemaakt wil ze graag je constante aandacht.

Ze is geen typische huishond: van wandelingen op straat wordt ze totaal niet gelukkig, en ook vreemde honden heeft ze niet veel mee. Zij maakt liever lange wandelingen in het bos of op het strand, en speelt graag met haar eigen groepje bevriende honden. Er zit een flinke werk drive in, waar ik vrolijk gebruik van maak in verschillende hondensporten.

Waar ze normaal flink van knuffelen houdt, is het duidelijk wat ze wil als er getraind wordt: niet aaien, maar werken! Van schapen drijven tot Dog Frisbee, Hooperen, Treibball, Agility, Speuren, Detectie of Canicross: zolang Ruby maar mag werken is ze helemaal tevreden. Gelukkig hebben we haar ook geleerd dat er rustdagen zijn, zodat de verdeling tussen inspanning en ontspanning voldoende is. Kortom, ik ben erg blij met haar!

Welkom bij Hondenschool Epe!

Ben je op zoek naar een cursus voor je hond, in een groep of juist bij jullie thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vinden het belangrijk dat de hond én 'baas' gezien worden, dus houden we onze groepen bewust klein en is er tijdens de les ruimte voor persoonlijke aandacht of we plannen een privéles.

Vragen? Stuur een WhatsAppbericht naar 06-38995572 of mail naar info@hondenschool-epe.nl. We horen graag van jullie!