Training

Trainingsmethodiek

Op welke manier wordt er bij Bombadil - Hond & "Baas" getraind? Onze manier van trainen is gebaseerd op de actuele wetenschappelijke inzichten over hoe honden leren.
Wij leggen de nadruk op het aanleren van gewenste gedragingen en het ombuigen en managen van ongewenste gedragingen. Aanleren van gedrag is altijd mogelijk, afleren niet! Het is niet mogelijk een hond te leren iets NIET te doen. Je kunt hem alleen aanleren wat WEL te doen. Er wordt in dit kader vaak gesproken van positieve trainingsmethoden. Wat daarmee in onze visie bedoeld wordt is: dat bij ons ongewenst gedrag niet gecorrigeerd wordt d.m.v. pijn, schrik of intimidatie. Het is niet zo dat wij nooit corrigeren, maar dat dan wel zonder bovengenoemde negatieve consequenties. Hoe wij dan omgaan met ongewenst gedrag? Wij leren de honden aan welk gedrag wel wenselijk in een bepaalde situatie. Simpel gezegd: als de hond merkt dat het ongewenste gedrag niets oplevert, maar het gewenste wel een beloning oplevert, zal het gewenste gedrag in de toekomst toenemen en het ongewenste verdwijnen. Zoals boven reeds genoemd: ongewenste gedraging zul je heel goed moeten managen, soms betekent dit: negeren, soms ook voorkomen van bepaalde situaties. En daarnaast het aanleren van WEL gewenst gedrag.
Een trainingsgroep bestaat uit maximaal vijf deelnemers.

Duur en kosten van de trainingen

Een puppycursus of vervolgtraining bestaat uit 10, wekelijkse ,lessen van 45 minuten. Als de instructeur ziek is of de weersomstandigheden zijn te extreem (hitte, koude) dan komt de les te vervallen en wordt deze doorgeschoven naar de week erop. Als u op vakantie gaat en dit ruim vooraf aan de instructeur doorgeeft, dan worden uw lessen doorgeschoven naar het moment dat u terug bent.

Mocht u verhinderd zijn een keer te komen trainen, dan telt deze gemiste les wel mee in de totaaltelling. Het is dus geen "10-rittenkaart" systeem. In principe volg je gedurende 10 opeenvolgende weken de trainingen.

De puppycursus kost € 125,00. Hiervoor krijgt u naast de 10 trainingen ook een Mikka Clikka Ringclicker en ons cursusboek.
Een vervolgcursius kost € 105,00. Ook is het mogelijk prive-les te nemen. De kosten hiervoor bedragen € 45,00 per uur, excl. reiskostenvergoeding (€0,19 per km)

Belangstelling?

Of heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Scroll naar top